Otvoren Job Fair. Srušili smo sve rekorde!

  • 15. Svibanj 2019. 15:00

Fakultet elektrotehnike i računarstva domaćin je četrnaestog sajma poslova Job Fair. Najveći sajam poslova, koji je okupio 115 poduzeća i više od 2 tisuće studenata u prvom danu, posjetili su rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras i ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić. Ministar je istaknuo kako je u vrijeme studentskih dana i on bio u organizaciji sajma poslova Job Fair te je izrazio zadovoljstvo jer projekt podržava sveučilišna zajednica. Drago mi je vidjeti da se na sajmu prezentira više od 100 poduzeća. S ponosom gledam ovakve sajmove i njihov razvoj te mi je iznimno drago da se na ovaj način spajaju poslodavci i studenti.

Kako balansirati slobodu govora i sigurnost na društvenim mrežama?
Sajam poslova Job Fair službeno je otvoren 14. svibnja projekcijom dokumentarnog filma The Cleaners i gostovanjem redatelja Hansa Blocka i Moritza Riesewiecka. Redatelji su istaknuli kako su filmom htjeli odgovoriti na pitanje kako balansirati slobodu govora i sigurnost na društvenim mrežama. Na početku snimanja pokušali smo uključiti Facebook, Google i Twitter u raspravu, ali frustrirajuće je da tvrtke ne vjeruju da je javna rasprava po tom pitanju nužna. Facebook više nije mreža na kojoj dijelite fotografije s odmora. On je postao politička platforma. Zato odluka o tome što se objavljuje mora pasti na stručnjake, a ne na građane Trećeg svijeta. 

115 poduzeća na Job Fairu
Cilj Job Faira je upoznati studente s mogućnostima zapošljavanja, razvojem karijere u Hrvatskoj i inozemstvu te ih povezati s uspješnim poduzećima. Ove godine čak 115 vodećih tvrtki traži studentske talente, a među njima su Infobip , Rimac Automobili, Five, Nanobit, Infineon, KING ICT Facebook i Microsoft. Paula Franić, jedna od organizatorica sajma poslova, istaknula je kako Job Fair ove godine bilježi povećan interes poduzeća od čak 20%. Studenti su u 9 sati već bili na Fakultetu elektrotehnike i računarstva, tako da i ove godine očekujemo i rast posjetitelja kao i potencijalnih zaposlenja i praksi.

Job Fair za sve studente
Tijekom dva dana trajanja sajma, studenti imaju priliku posjetiti devet praktičnih radionica na temu tehnologije i razvoja proizvoda, a kroz dvadeset i tri predavanja se mogu upoznati s najuspješnijim projektima poduzeća.

Ponuda poslova i praksi usredotočena je na studente FER-a i srodnih STEM usmjerenih fakulteta, ali i studenti društveno-humanističkih usmjerenja mogu pohraniti životopis u Job Fair bazu i predstaviti se poduzećima.