Otvorene prijave za poduzeća na petnaestom Job Fairu

  • 4. Veljača 2020. 14:00

Tijekom 13. i 14. svibnja, na  Fakultetu elektrotehnike i računarstva tradicionalno će se održati Job Fair - najveći sajam poslova u Hrvatskoj - čime će FER još jednom postati žarišna točka okupljanja nekoliko tisuća studenata i preko sto poduzeća!

Uključite se na vrijeme
Prijave za poduzeća su otvorene do 21. veljače, a prijaviti se možete na internetskoj stranici Job Faira. Prijavom na sajam možete dobiti svoje mjesto na jedinstvenom, dvodnevnom događanju koje svake godine okuplja perspektivne studente i uspješna poduzeća - upravo zato vas pozivamo da na vrijeme osigurate svoje mjesto! Ponudu za ovogodišnji Job Fair možete zatražiti putem službene adrese e-pošte: jobfair@fer.hr
 
Petnaesti Job Fair obilježit će tematski talkovi
Nakon četrnaest godina rasta i razvoja, ovogodišnji Job Fair prerasta klasični oblik sajma i poprima ton konferencije. Glavna nova njegova sastavnica su tematski talkovi, koji poduzećima pružaju priliku da u dvadeset minuta ispričaju svoju poslovnu priču studentima i dočaraju im kako izgleda jedan radni dan u njihovom poduzeću ili pak objasne zašto je njihova tehnologija inovativna i konkurentna na tržištu. Svjetski trendovi pokazuju da talkovi studentima predstavljaju zanimljiv način na koji mogu saznati više o željenom poduzeću, a poslodavci dobivaju njihovu punu pažnju na kratko, ali dragocjeno vrijeme!

Iz teorije u praksu
Osim podjele informacija, na Job Fairu će se održati i inspirativne radionice namijenjene pružanju konkretnog znanja o specifičnom području kojim se određeno poduzeće bavi, čime će se studentima gladnih znanja, kojih na FER-u i srodnim fakultetima ima dosta, pružiti prilika za neformalnim oblikom učenja koji je danas kod studenata veoma aktualan. Talkovi će se uživo moći pratiti u KSET-u, a izravno će se prenositi na Job Fair YouTube kanalu

Rasprava nikad dosta
No, to nije sve! Uz navedene aktivnosti, na pozornici KSET-a održat će se i dvije panel rasprave koje će uključivati stručnjake iz znanstvene i poslovne sfere. Prateći panele, stručnjaci će kroz zanimljiva pitanja potaknuti studente na raspravu i uključiti ih na sudjelovanje te tako potaknuti na razmišljanje o tematikama karakterističnim za njihova područja rada. To je odlična prilika da sve studente koji se još premišljaju u vezi svojeg daljnjeg zaposlenja uvjerite zašto je vaše područje, the područje!


Neke stvari (nikad) se ne mijenjaju
Kroz prizemlje FER-a, tradicionalno će se protezati štandovi uspješnih domaćih, regionalnih i inozemnih poduzeća, čiji će predstavnici kroz razgovor sa zainteresiranim studentima imati priliku predstaviti (i potencijalno popuniti) otvorene pozicije te detaljnije opisati obaveze i zadatke koje te pozicije podrazumijevaju, kao i dodatne prilike i pogodnosti koje mogu ostvariti prilikom zaposlenja.  Studenti će se imati priliku okušati u zanimljivim zadacima u sklopu edukativnih praktičnih radionica, namijenjenih stjecanju u praksi korisnih i primjenjivih znanja. 

Uspješan prvi dan lova zaključimo zabavom
Iako je bogati dnevni program itekako dovoljan za uspješan lov na nove karijere, posjetitelji će po završetku  prvog dana sajma moći uživati u opuštenoj atmosferi, uz tematske koktele na Loosen up partyju drugog suorganizatora sajma - KSET-a - gdje će dobiti dodatnu priliku za razgovor s potencijalnim poslodavcima i kolegama.

Za više informacija pratite našu internetsku stranicu, Facebook stranicu i Instagram profil. Sajam organiziraju FER, Centar karijera FER-a, Savez studenata FER-a (SS FER) i Klub studenata elektrotehnike (KSET).