15. Job Fair preuzimaju tematski Talkovi

  • 12. Veljača 2020. 14:00

Prijave za poduzeća za 15. Job Fair, koji će se održati 13. i 14. svibnja na Fakultetu elektrotehnike i računarstva, traju do 21. veljače. Ako još niste odlučili kako biste se najbolje predstavili studentima, nastavite čitati jer smo vam pripremili nove prijedloge.

Naime riječ je o Job Fair talkovima - kratkim govorima u kojem ćete se vi kao predstavnici poduzeća imati priliku na aktualan i zanimljiv način predstaviti putem teme koja vam daje priliku da se približite studentima koji su zainteresirani za vaše područje. Temu birate sami, a generalno se mogu pokriti jednom od tri kategorije: New Tech On The Block, Deep Dive, Into My Day.

New Tech On The Block
Kako ostajete konkurentni i inovativni na tržištu? Prvi ste se odvažili koristiti neku novu tehnologiju i unatoč velikom riziku, ipak ste  profitirali? Razvili ste proizvod za koji još ne postoji konkurencija na tržištu? Ako možete odgovoriti na samo jedno od ova tri pitanja - ovo je odlična tema za vas. Predstavite studentima kako vaša strast za novim otkrićima potiče tim na efikasne i produktivne ideje koje dovode do još uspješnih pothvata i time osiguravate rast i razvoj na konkurentnom tržištu današnjice. Pokažite im zašto bi oni baš s vama trebali rasti.

Deep Dive
Nedavno ste se susreli s problemom koji vas je natjerao da u potpunosti promijenite način razmišljanja i način na koji koristite tehnologiju? Trenutno radite na rješavanju problema? Ili tek planirate pothvat za koji razvijate nove metodologije? Ova pitanja vam mogu pomoći kako da predstavite zašto ste baš vi najfleksibilniji u rješavanju problema u svojem području. Predstavite studentima svoju  prilagodljivost problemima s kojima se susrećete i na temelju jednog specifičnog primjera pokažite kako se možete nositi s bilo čime, bilo kad!

Into My Day
Razmislite što biste sami sebi rekli kada ste završavali fakultet i započinjali svoju karijeru. Svaki savjet koji biste dali sebi možete prenijeti perspektivnim studentima zainteresiranim za područje kojim se bavite. Recite im kako izgleda vaš dan, kako je organiziran i kako funkcionira tim u kojem radite, kako balansirate svoj privatni i poslovni život? Koju su vaše tajne uspjeha? Podijelite iskustva sa studentima i otkrijte im kako da postanu najbolja inačica zaposlenika sebe!

Planirajte, prijavite se i vježbajte
KSET, kao već poznato mjesto okupljanja studenata različitih profila i interesa pružit će vam jedinstvenu priliku za predstavljanje jedne od iznad navedenih kategorija. Teme o kojima možete pričati unutar kategorija je beskonačno mnogo. Upravo zato trebate se pripremiti: isplanirati što smatrate kao najboljom opcijom koja će vas prikazati na najatraktivniji način studentima. Osim planiranja talka, pronađite načine na koje možete potaknuti publiku na sudjelovanje, pomognite im da se zainteresiraju za temu, aktivno slušaju i sudjeluju u talku. Naravno, uz sve ove super savjete, na kraju se nemojte zaboraviti prijaviti na Job Fair putem poveznice!

Za više informacija pratite našu internetsku stranicu, Facebook stranicu i Instagram profil. Sajam organiziraju FER, Centar karijera FER-a, Savez studenata FER-a (SS FER) i Klub studenata elektrotehnike (KSET).