Budi IN na LinkedInu za 15. Job Fair!

  • 13. Ožujak 2020. 10:00

Dok marljivo pripremaš svoj životopis za bazu životopisa koja je odnedavno otvorena, želimo ti približiti još jedan način kako se dodatno možeš istaknuti na 15. Job Fairu, koji se održava 13. i 14. svibnja na Fakultetu elektrotehnike i računarstva. Umreži se na vrijeme i iskoristi sajam kao priliku za prvo upoznavanje. Kako? Nastavi čitati i upoznaj LinkedIn, svoj poslovni Facebook.

Tvoj životopis u digitalnom obliku
Uz klasični životopis, danas je nužno biti prisutan u digitalnom svijetu. LinkedIn kao platforma nudi mogućnost jasnog i preglednog prikazivanja vještina i iskustava.  Osim toga, vrlo je bitno da se istakneš svojom titulom i kratkim opisom, koje poslodavci uoče čim otvore tvoj profil. Pohvali se svojim uspjesima i navedi svoje interese jer ćeš time olakšati proces koji provode poslodavci prilikom čitanja tvojeg profila i jasnije pokazati zašto si baš ti savršen izbor za tu poziciju. Svoju zainteresiranost za određeno područje ili poduzeće pokaži praćenjem njihovih stranica ili prikladnih tema. Što detaljnije i kvalitetnije opišeš sebe, toliko ćeš bolje izgraditi svoj profil na ovoj globalnoj platformi koja poslodavcima služi kao jedan od načina za pronalazak i evaluaciju budućih kolega. Ne zaboravi navesti svoj LinkedIn račun u životopisu - time poslodavcima pružaš izvor gdje mogu saznati više o tebi. S obzirom da je poželjno da životopis bude maksimalno do dvije stranice duljine, LinkedIn profil možeš iskoristiti za detaljnije predstavljanje dodatnih iskustava i vještina koja nisu navedena u životopisu.

Mreža poznanstva i uspješnosti
Druga glavna prednost LinkedIn platforme jest umrežavanje. Svoju mrežu počni graditi od poznanika, preko kojih ćeš doći do vrijednih veza koje se kasnije, nakon upoznavanja, mogu pretvoriti u željene poslovne prilike. Tvoji poznanici mogu te preporučiti, čime ćeš još više doći do izražaja na LinkedInu i steći veću prepoznatljivost kod poslodavaca. Osim umrežavanja s ljudima, možeš postaviti da te LinkedIn obavijesti kada je poduzeće u kojem želiš raditi otvorilo slobodnu poziciju. Tako možeš među prvima saznati potrebne kvalifikacije za radno mjesto, pripremiti životopis za prijavu te se pripremiti, za selekcijski intervju. Uz poslove, možeš istražiti i poduzeća koja te zanimaju. Naravno, pritom pripazi jer je svaki korak bitan! Poduzeću će tvoj posjet biti zabilježen te ćeš im tako indirektno pokazati svoju zainteresiranost. Isto vrijedi i kada poduzeće pogleda tvoj profil. Naravno, to je u postavkama moguće sakriti. No, također je zgodna opcija koju možeš iskoristiti jest postavljanje pitanja zaposlenicima poduzeća s kojima imaš poveznicu, ako se tamo želiš i zaposliti.

Neka posao pronađe tebe
Iskoristi sve blagodati platforme LinkedIn i povećaj svoju prepoznatljivost među poslodavcima u digitalnom svijetu. Popis poduzeća koja će sudjelovati na ovogodišnjem Job Fairu uskoro će biti objavljen, nakon čega ćeš moći s pripremljenim LinkedIn računom istražiti koje su pozicije trenutno otvorene i pripremiti se za svoj kratki pitch na njihovom štandu. Budi korak ispred drugih, upoznaj se s LinkedInom i pripremi za lov na karijere na Job Fairu. A do tada - neka LinkedIn traži posao za tebe!

Pomozi svojim prijateljima, podijeli s njima svoju LinkedIn pozivnicu na društvenim mrežama koristeći službeni hashtag #jobfair20.

Za više informacija prati našu internetsku stranicu, Facebook stranicu i Instagram profil. Sajam organiziraju FER, Centar karijera FER-a, Savez studenata FER-a (SS FER) i Klub studenata elektrotehnike (KSET).