Ostajemo doma: Otkazan ovogodišnji Job Fair

  • 27. Ožujak 2020. 10:30

S obzirom na neizvjesnost razvoja situacije s virusom COVID-19 te sukladno smjernicama Nacionalnog stožera civilne zaštite i Vlade Republike Hrvatske, odlučili smo otkazati održavanje petnaestog Job Faira 13. i 14. svibnja 2020. godine. Odluka nam je svima teško pala, ali smo ju morali donijeti jer su nam zdravlje i sigurnost sudionika i organizatora na prvom mjestu.

Što nam budućnost donosi?
U procesu smo planiranja i razrađivanja Job Faira koji će se održati u svibnju 2021. godine. Svima zahvaljujemo na razumijevanju te se nadamo da će se naša, do sada uspješna praksa spajanja poslodavaca i studenata uskoro moći neometano nastaviti i da ćemo vas uspjeti iznenaditi novostima koje planiramo za nadolazeći Job Fair.  

Što smo planirali za Job Fair 2020?
Iako se petnaesti Job Fair neće održati u planiranom terminu, moramo istaknuti kako smo se i ove godine potrudili omogućiti studentima da dođu u izravan kontakt s poslodavcima i da pronađu posao ili praksu za sebe, a poslodavcima da upoznaju potencijalne buduće kolege. Okupili smo 115 zainteresiranih poduzeća koja su se kroz dva dana trajanja događaja željela predstaviti studentima na štandovima s različitim kreativnim sadržajima i promotivnim materijalima. Također, 16 odabranih poduzeća odlučilo se predstaviti i održavanjem tematskih talkova kojima bi studente uveli  u aktualne novosti, problematike i rješenja tehnološkog svijeta. Na stageu u klubu KSET, kroz dva dana, studenti bi imali priliku poslušati talkove iz kategorija New Tech on the Block, Deep Dive i Into My Day te 2 panel rasprave sa stručnjacima, znanstvenicima i studentima na kojima bi raspravljali o zanimljivim temama koje sve zanimaju, a malo tko ih se usudi pitati.  Stjecanje praktičnog znanja i vještina, iz područja koja su studentima zanimljiva, bilo bi moguće kroz 12 radionica. Prvi dan programa zaokružili bismo već tradicionalnim Loosen up partyjem na kojem bi studenti uz opušteni razgovor s predstavnicima poduzeća uživali u brendiranim koktelima poduzeća i aktivnostima za upoznavanje i povezivanje.

Gdje mogu saznati nove informacije?
Pozivamo vas da kroz ovo neizvjesno razdoblje pratite samo provjerene informacije i vijesti vezane za virus COVID-19 koje objavljuju nadležne institucije kako biste održali sigurnost i zdravlje sebe, svojih bližnjih i ostalih pojedinaca. Da biste bili u tijeku sa svim informacijama o sljedećem Job Fairu te o ostalim sličnim događanjima u organizaciji FER-a, Centra karijera FER-a, Saveza studenata FER-a (SS FER) i Kluba studenata elektrotehnike (KSET), pozivamo vas da pratite našu internetsku stranicu, Facebook stranicu i Instagram profil.