Stiže Job Fair Meetup i pet dana karijernih prilika. Zašto se prijaviti?

  • 16. Listopad 2020. 12:00

Nakon dugogodišnje tradicije organiziranja Job Fair sajma poslova u kojem sudjeluje više od 100 vrhunskih poduzeća i posjeti preko 4000 studenata sa zajedničkim ciljem međusobnog povezivanja, Job Fair tim studentima STEM usmjerenja s obzirom na ovogodišnje okolnosti po prvi put omogućuje intimniju i opušteniju priliku za lov na karijere, poslovne prilike i ponude u obliku meetupa putem istoimenog događaja, Job Fair Meetupa

Što je Job Fair Meetup?

Job Fair Meetup na jednom mjestu okuplja vrhunska tehnološka poduzeća i uspješne studente s ciljem upoznavanja i razmjene znanja. Upravo zato Fakultet elektrotehnike i računarstva te Klub studenata elektrotehnike i ovu godinu ostaju karijernim epicentrima na kojima će se od 19. do 23. listopada 2020. godine održati Job Fair Meetup. 

Raznovrsni sadržaji

Posjeti FER i KSET kao dva ovogodišnja žarišta karijernih prilika jer uz priliku za lov na karijere u Hrvatskoj, moći ćeš se umrežiti, razmijeniti znanja i iskustava te steći nove vještine sudjelujući na talkovima, radionicama, panel raspravama i networkingu. U slučaju da ne možeš doći uživo, program ćeš moći pratiti i na našem Job Fair YouTube kanalu

Tematska raznolikost

Tijekom Job Fair Meetupa koji se sastoji od 5 tematski različita dana, svatko će moći pronaći dan ili barem dio dana u kojem će zadovoljiti svoje osobne karijerne ukuse. Od automatike i energetike do informacijskih, komunikacijskih i razvojnih tehnologija, pet dana Meetupa pružit će ti široki spektar tema za razgovor, diskusiju te razmjenu znanja i iskustva. Pogledaj detaljne rasporede podijeljene po danima i saznaj koji ti najviše odgovara.

CV od trostrukog značenja

Životopis je jedinstveno određen dokument koji primarno koristiš za vlastitu prezentaciju sebe i svojih vještina tebi interesantnim poduzećima. Kako bi smanjili početni jaz u komunikaciji, stvorili smo bazu životopisa kojoj imaju pristup sva poduzeća sudionici Meetupa putem koje te direktno dovodimo u kontakt s tvojim potencijalnim poslodavcima. Osim toga, nakon što predaš svoj CV u bazu, dobivaš jedinstveni QR kod koji ti služi kao ulaznica na događaj. Uz to, na Meetupu ćeš imati prilike upoznati se s 40 različitih vrhunskih poduzeća i ostvariti prvi kontakt. Kako bi poduzećima s kojima “klikneš na prvu” ostao u kontaktu, možeš iskoristiti svoj QR kod kao posjetnicu koju poduzeća mogu skenirati i tako te posebno označiti u bazi životopisa što tvojem CV-u osim povećane vidljivosti među ostalim životopisima dodaje tercijarnu važnost. Isto tako, ako planiraš pratiti Meetup od doma, ne zaboravi predati svoj CV u bazu kako bi te zainteresirana poduzeća mogla kontaktirati!

40 razloga za prijavu

Kao što smo već spomenuli, na Job Fair Meetup dolazi 40 poduzeća koji su vrsni majstori svojih područja i koji traže pojačanje u svojem timu. Predstavnike poduzeća s kojima stupiš u kontakt možeš direktno pitati specifična pitanja u vezi otvorenih pozicija te detalje o tehnologijama koje koriste i metodologijama kojima se služe na svakodnevnoj razini. Također, možeš saznati više o atmosferi u poduzeću i kulturi koju njeguju jer su predstavnici poduzeća iz različitih odjela pa će ti moći ponuditi i drugačije odgovore na tvoja pitanja. 

Inspirativni talkovi

Svaki dan u KSET-u imat ćeš priliku poslušati šest talkova iz tri kategorije: Into My Day, Deep Dive i New Tech On The Block i tako saznati više o tebi zanimljivom poduzeću. Kategorija Into My Day pružit će ti uvid u jedan radni dan stručnjaka iz industrije koja te zanima te naučiti vrijednim savjetima o balansiranju rada u dinamičnom timu i obavezama privatnog života. Kategorija Deep Dive odvest će te u dubine specifičnih problema poduzeća koja su nedavno rješavala i koja je promijenila njihov način rada.Kategorija New Tech On The Block platforma je za razgovore o konkurentnosti novih proizvoda na tržištu, zadržavanju uspješnog imidža i osvježavanju trenutnih razmišljanja.

Korisne radionice

Radionice na FER-u su odlična prilika za usvojiti specifične vještine za ovladavanje određenom tehnologijom. U radu sa stručnom osobom iz poduzeća dobit ćeš informacije iz prve ruke o svom radu i napretku te tako skupiti kvalitetnu povratnu informaciju za osobni rast i razvoj.

Zanimljive panel rasprave

Sudjeluj na panel raspravi i poslušaj mišljenje znanstvenika iz akademske zajednice, predstavnika poduzeća i studenata koji raspravljaju o aktualnim temama današnjice. Priključi se diskusiji postavljajući svoja pitanja i potakni ostale sudionike panel rasprave na dodatnu diskusiju o problemima glavne teme panel rasprave.

Opušteno umrežavanje 

Nakon svake radionice ili bloka talkova, održat će se runda networkinga tijekom koje ćeš uz hranu iz Rougemarina i pića iz KSET-a, u opuštenoj atmosferi moći upoznati predstavnike poduzeća i saznati sve detalje o mogućnostima zaposlenja ili prakse za koje možda nije bilo vremena pričati na talku, radionici ili panel raspravi. Tako dolaziš u kontakt s poduzećima željnih nove radne snage i gradiš svoj osobni imidž.

Nasmij se do suza uz hot talk

Na zadnjem danu Job Fair Meetupa imaš priliku sudjelovati na posebnoj vrsti intervjua kao hot talk čiji je hrabri sudionik Luka Abrus, partner i suosnivač agencije FIVE. Za Luku smo pripremili zanimljiva pitanja iz formalne i neformalne životne sfere koja će po zanimljivosti gradirati jednako kao i ljutina umaka koju će trebati probati prije nego odgovori na dobiveno pitanje. Luka inače ne voli apsolutna ništa ljuto tako da će biti zanimljivo gledati ga dok sudjeluje u ovom izazovnom intervjuu. Upoznaj se pobliže s Lukom i agencijom FIVE putem ovog hot talka s kojeg zasigurno nećeš otići bez osmijeha na licu.

Ne odlaziš praznih ruku

Uz sve navedene benefite, ne zaboravi da tijekom networkinga kada upoznaješ predstavnike poduzeća, vrlo vjerojatno će ti oni koji ti skeniraju QR kod i s kojima si ostvario razgovor na temu skorijeg zapošljavanja dati i svoje promotivne materijale tako da ćeš s Meetupa izaći s korisnim stvarima koje ćeš kasnije moći iskoristiti.

Prijavi se na #jobfairmeetup

Sveukupno, na Job Fair Meetupu unutar pet dana događaja te očekuje 30 talkova, 21 blok networkinga, 11 radionica, 4 panel rasprave i 1 hot talk. Prijavi se već danas na Job Fair Meetup ispunjavanjem baze životopisa i rezervacijom svojeg mjesta na željenom talku, radionici, panel raspravi ili networkingu!

Job Fair Meetup organizira se u skladu s trenutno važećim epidemiološkim mjerama Nacionalnog stožera civilne zaštite, a sve sudionike pozivamo na odgovorno ponašanje koje uključuje obavezno nošenje zaštitnih maski za lice.

Za više informacija prati naš blog na internetskoj stranici, lajkaj nas na Facebooku i  prati na Instagramu. Također, pretplati se na naš YouTube kanal gdje možeš pratiti Job Fair Meetup od doma! Job Fair Meetup organiziraju FER, Centar karijera FER-a, Savez studenata FER-a (SS FER) i Klub studenata elektrotehnike (KSET).