Pametni dodaci životopisu

  • 3. Travanj 2018. 15:59

Osobni podaci, radno iskustvo i obrazovanje osnovni su dio svakog životopisa, no kako bi se upravo tvoj istaknuo, upotpuni ga elementima koji će te budućem poslodavcu predstaviti u čim boljem svjetlu. Iskoristi ova tri pametna dodatka i unaprijedi svoj životopis.

LinkedIn
LinkedIn se može smatrati online životopisom, no svakako pripazi da ne bude samo kopija tvog životopisa. Tvoj profil može biti puno opširniji od životopisa, tako da na njemu spomeni sva svoja postignuća i sposobnosti. Glavna razlika između životopisa i LinkedIna su preporuke koje ti bivši kolege, poslodavci, profesori i poznanici mogu napisati na LinkedInu pa i njih uvrsti ako je moguće. Također je dobro personalizirati URL u nešto što se lako pamti, poput tvog imena.

GitHub
Kao što umjetnici prilažu portfolio, programeri bi trebali GitHub. Umjesto linka na sam GitHub profil, bolje je staviti link na određeni projekt. Tako je poslodavcima lakše vidjeti način na koji radiš, a, ako ih taj projekt zaintrigira, lako im je pronaći još primjera. Taj bi projekt trebao biti reprezentativan i pregledan primjer tvojeg rada.

Blog
Ako imaš blog dobro je priložiti poveznicu, bez obzira na temu kojom se bavi. Održavanje bloga demonstrira strpljenje, ustrajnost i kreativnost, što su sve vrline koje poslodavci cijene. Osim toga, blog te može prikazati kao svestranu osobu s interesima i van profesionalnog područja.

Napiši svoj životopis, dopuni ga ovim dodacima i pripremi se za ovogodišnji Job Fair jer bazu životopisa otvaramo uskoro!