Prijavi se na radionice na ovogodišnjem Job Fairu

  • 21. Svibanj 2018. 16:50

Job Fair je najveći sajam poslova u Hrvatskoj koji će se ove godine održati na FER-u 23. i 24. svibnja. Novost ovogodišnjeg Job Faira su praktične radionice koje će za posjetitelje održati predstavnici nekih poduzeća koja će sudjelovati na sajmu.

Za prijavu na radionice potrebno je unijeti životopis u bazu životopisa putem poveznice i u mailu potvrde naći će se poveznica putem koje ćete se moći prijaviti za željenu radionicu. Nakon prijave na radionicu će ti na mail povratno stići potvrda prijave s dodatnim uputama za sudjelovanje. Za sve nejasnoće i dodatne informacije kontaktiraj nas na jobfair@fer.hr.

Sve radionice održavat će se u Bijeloj vijećnici na FER-u, a broj sudionika je ograničen.

Srijeda, 23. 5.

9:00 – 11:00 Callback heaven: async/await i korutine u Pythonu by AVL-AST

Zanima te kako radi async/await u Pythonu? Čuo si za korutine, ali ti nije jasno čemu služe? Ti ili netko od najmilijih je preživio pakao JavaScript callbacka i sad traži alternativu? Dođi i upoznaj čari Python 3 asyncio biblioteke!

11:00 – 13:00 Mjerenje sustava LTE i WiFi - Vipnetova praksa by Vipnet

Dragi studenti, pridružite nam se i saznajte kako brzo i jednostavno telefon pretvoriti u učinkoviti sustav za mjerenje bežičnih sustava mobilne mreže i WiFi. Vipnetovi stručnjaci će vas poučiti kako pomoću analizatora spektra čitati spektralne slike i detektirati uzroke problema na zračnom sučelju.

15:00 – 17:00 Izazovi moderne komunikacije i kako ih tvrtke rješavaju uz pomoć 5G, IoT i Machine Learning tehnologija by Ericsson Nikola Tesla

Grupno osmišljavanje i razrađivanje poslovnog rješenja kroz 5G, IoT i Machine Learning tehnologije uz stručne mentore. Na radionici smo usmjereni na prikazivanje procesa kroz koji kompanije omogućavaju svojim inovativnim zaposlenicima mijenjati svijet.


Četvrtak, 24. 5.

9:00 – 11:00 Kako obuzdati aplikaciju s dovoljno JavaScript buzzworda? by Oradian

Kako možemo izbjeći situacije gdje lupamo glavom u zid? Pridružite nam se u radionici gdje ćemo izgradnjom male aplikacije pokazati kako nam TypeScript, React, Selektori, Jest i Webdriverio mogu pomoći da vam aplikacija bude čitljiva, održiva, proširiva i da radi točno kako očekujemo.

11:00 – 13:00 SCRUM radionica by Syskit

Budi dio SCRUM tima u razvoju proizvoda i upoznaj se s metodologijom brze iteracije, kontinuiranog feedbacka te efikasnih i samoorganizirajućih timova. Prođi s nama Planning, Sprint i Retrospective u samo 90 minuta!

13:00 – 15:00 Predikcija potrošnje plina ili kako uspješno kombinirati moderne web aplikacije sa skladištem podataka i prediktivnom logikom by NEOS

Na ovoj radionici prikazat će se cijeli ciklus razvojnog procesa od razvoja web aplikacija(rest servisi & ember), predikcije pomoću R studija i na kraju kreiranje izvještaja preko Tableaua.

15:00 – 17:00 Hiding complexity in front of 80 million users by Photomath

Saznaj što je u pozadini jedne od najpoznatijih obrazovnih mobilnih aplikacija! Otkrij kako naporan i složen rad nekoliko timova možeš pretvoriti u mobilnu aplikaciju koja je jednostavna za korištenje.


Osim radionica, na ovogodišnjem Job Fairu posjetitelji mogu sudjelovati i na predavanjima poduzeća koja će se tijekom oba dana sajma održavati u Sivoj vijećnici i zanimljivo uređenim štandovima koji će se protezati kroz prizemlje FER-a, a nakon prvog dana sajma, 23. svibnja održat će se Loosen Up Party u KSET-u od 17 h na kojem će biti organiziran kviz znanja te će posjetitelji moći uživati u koktelima koje su za njih pripremila određena poduzeća.


Više informacija o cijelom događanju potraži na internetskoj stranici jobfair.fer.unizg.hr.