Ovogodišnji Job Fair posjetilo je preko 3500 studenata

  • 6. Lipanj 2018. 15:47

U srijedu, 23. 5. 2018. i četvrtak, 24. 5. 2018., više od 3500 studenata potražilo je dobru poslovnu priliku na Job Fairu 2018. Ukupno 103 domaća i strana poduzeća iz 14 različitih industrija došla su se porazgovarati uživo sa studentima FER-a i srodnih fakulteta na najvećem sajmu poslova u regiji.

Poduzeća su se studentima predstavila predavanjima u Sivoj vijećnici, koja su bila dostupna i online putem službenog Job Fair YouTube kanala, a studenti su se i ove godine odazvali u rekordnom broju.

“Dio smo Job Faira zbog dobrih iskustava prijašnjih godina, ali i općenito dobrih iskustava sa studentima FER-a, koji su nam vrlo vrijedni zaposlenici. Organizacija sajma je na zavidnoj visini,  a osobito smo zadovoljni posjećenošću. Pojedini studenti koji su nas posjetili na štandu jučer, već su nam se danas javili na mail, što nas posebno veseli”, izjavila je Jasmina Tofant, HR Manager iz poduzeća Sedam IT.

Na štandovima na kojima se poduzeća predstavljaju studentima vodi se vrlo kreativno nadmetanje za studentsku pažnju nekonvencionalnim metodama i poklonima - od escape room iskustava preko doručaka i sladoleda do sitnica koje studentski život znače, poput dobre sklopive šalice, ali i zanimljivih poslova.

“Naše prisustvo potvrda je kvalitete organizacije manifestacije poput JobFaira. Naime, broj studenata koji su postali dio našeg tima, prvo kao studenti, a potom kao zaposlenici svake je godine sve veći, upravo zahvaljujući Job Fairu. Veseli nas činjenica da zbog našeg međunarodnog prisustva i širokog portfelja usluga, studenti i budući zaposlenici mogu stjecati razna znanja, nove interese i istovremeno putovati,” ispričala je Kristina Cajhen iz Verso Altime.

Praktične radionice s do 15 polaznika novost su u programu Job Faira koja je oduševila i poduzeća i studente.

“Radionice su bile jako zanimljive, polaznika je bilo malo pa samo uspjeli raditi praktične dijelove. Bilo je vrlo zabavno i vrlo korisno, osobito kad je bila riječ o alatima s kojima se nemamo često prilike susresti, i to još k tome kad nas kroz njih vodi netko s mnogo praktičnog iskustva,” izjavio je Ivan Anić, student 3. godine FER-a.

U trinaest godina postojanja, Job Fair je iz studentske inicijative narasti u profesionalni sajam na kojem studenti-organizatori, osim što pomažu kolegama osigurati posao, također uče vještine koje ih čine još poželjnijima na tržištu rada i to tako da iste vježbaju u izravnom kontaktu s potencijalnim budućim poslodavcima.

“Prvi put sam bio na Job Fairu kao predstavnik organizacije i iznenađen sam brojem, kako tvrtki, tako i zainteresiranih studenata. I sam sam studirao na FER-u i ne sjećam se da je u moje doba bilo toliko različitih mogućnosti. Savjetujem studentima da ih iskoriste, jer znanje s faksa nije dovoljno za konkuriranje na tržištu rada“, izjavio je Mislav Staržik, software developer u Ekobitu.

Job Fair organiziraju Centar karijera FER-a, Savez studenata FER-a (SSFER) i Klub studenata elektrotehnike (KSET).