Zašto odabrati radionicu na Job Fairu?

  • 12. Veljača 2019. 10:31

Job Fair je najveći sajam poslova u Hrvatskoj, a ove godine održava se 15. i 16. svibnja na FER-u.

Praktične radionice, prošlogodišnji novitet koji je osvojio posjetitelje, održat će se i ove godine! Predstavnici poduzeća pametno su iskoristili 90 minuta kako bi studentima dali uvid u tehnologiju ključnu za razvoj proizvoda tog poduzeća.
 
Radionice su jedinstvena prilika da se studentima, potencijalnim zaposlenicima, približi rad, vještine i znanja potrebna za budućnost. Također, omogućuju studentima da znanje stečeno na fakultetu nadograde praktičnim znanjem iz prakse. Tako su se studenti prošle godine upoznali s radom u SCRUM timu, metodama rješavanja modernih komunikacijskih problema s najnovijim tehnologijama i otkrili čari asyncio Python 3 biblioteke.

“Budući da sam u vrijeme Job Faira već imao dosta iskustva s Pythonom te sam bio upućen u terminologiju, mogao sam s lakoćom pratiti radionicu i bilo je zanimljivo. Također, bilo je jasno kako bi se i u kojim situacijama obrađeni modul mogao koristiti. Zadaci za isprobavanje modula su bili adekvatni, predavač je jasno tumačio i poticao interes i diskusiju i općenito je bilo jako ugodno.

Netko tko ne zna Python vjerojatno ne bi mogao baš pratiti praktične primjere, ali svakako bi čuo za nove koncepte koji su dovoljno općeniti da čak ni njima radionica ne bi bila gubitak vremena. Uglavnom, radionica je bila doista zanimljiva i korisna, a stečena sam znanja kasnije primijenio u laboratorijskoj vježbi na faksu.”  - Leonard Volarić Horvat
 

Osim radionica, na Job Fairu posjetitelji mogu sudjelovati i na predavanjima poduzeća te posjetiti kreativno uređene štandove, a nakon prvog dana sajma, 15. svibnja, održat će se Loosen Up Party u KSET-u na kojem će biti organiziran kviz znanja te će posjetitelji moći uživati u koktelima koje su za njih pripremila određena poduzeća.

Za više informacija pratite našu internetsku stranicu i službenu Facebook stranicu.