Dvadeset tri predavanja u dva dana na Job Fairu!

  • 27. Travanj 2019. 12:00

Job Fair nije samo sajam koji spaja vrhunske hrvatske studente s najboljim tehnološkim poduzećima u regiji i inozemstvu. Zahvaljujući Fakultetu elektrotehnike i računarstva za vrijeme najvećeg poslovnog sajma u Hrvatskoj uz radionice, održat će se i predavanja koja su otvorena za sve posjetitelje te za njih nije potrebna prijava.

Vidi mama dizajnirao sam čip!
Saznajte kako se dizajniraju FPGA SoC čipovi i kako to Xylon uspješno radi duže od dvadeset godina u područjima računalnog vida, obrade video signala i računalne grafike. Predavač Gordan Galić ima više od 20 godina FPGA iskustva. Kao projektant sudjelovao je u razvoju desetaka elektroničkih uređaja, a proputovao je svijet zahvaljujući seminarima i konferencijama u Europi, SAD-u i Japanu.

XY nepoznanice o svijetu developmenta
Koja je ulaznica u svijet developmenta? Kako se istaknuti iz mase? Kako ostati u toku s novostima? Kako se angažirati u zajednici? Kako je GitHub postao Instagram za developere? Mnogo kako, a samo jedan ovako otkrit će vam Ian Rumac, programski arhitekt u Undabotu. Većinu vremena provodi zabavljajući se s Androidom, a u pauzama između kodiranja i testiranja naći ćete ga na skateboardu.

Palantir 101
Većina se današnjih institucija, uz zaštitu javnosti, susreću s mnoštvom podataka koje trebaju obraditi. Palantirova je misija donijeti svježu perspektivu organizacije, obuhvaćanja i korištenja tih informacija. Kako? Dođite na predavanje Matije Bagića i otkrijte!

Zdraviji, sigurniji i zeleniji život!
Irina Schell, voditeljica projekata, opisat će vam kako napraviti čip od dizajna do proizvoda koristeći iskustvenu metodologiju i programske alate na gladak način. Zbog ovog projekta, Irina je značajno pridonijela razvoju Infineona - svjetskog vodećeg poduzeća u proizvodnji poluvodičkih materijala. 

Budućnost učenja matematike je sad
Photomath priprema EdTech - jedinstveno rješenje za jednostavnije učenje matematike uz suvremenu tehnologiju. Kako će to napraviti te kako se možete uključiti otkrit će vam Matija Korpar. 2013. godine završio je FER i osim što vodi tim koji je odgovoran za stabilnosti i točnost matematičkog računa aplikacije, programira u C++ jeziku.

Kako mobitelom upaliti svjetlo u kući
Djedica iz Fivea ili poznatiji kao Domagoj Rukavina, govorit će o projektu razvijanja mobilne aplikacije za američku kompaniju Crestron. Tvrtka je lider u području home automation sustava. Otkrijte kako je pisati kod koji upravlja hardwareom u realnom vremenu i zašto se developeri u Fiveu ponekad osjećaju kao pravi mađioničar

Bogati bijeg na Djevičanske Otoke
Tomislav Andros, debugger majstor prezentirat će način na koji kriminalac može ukrasti novac ili kriptovalute, sakriti dokaze od policije i uspješno pobjeći na Djevičanske otoke. Prezentirat će i način osiguravanja Organizacija s ciljem prevencije, detekcije i sprječavanja ovakvih aktivnostima, a u kojima je stručnjak upravo Diverto.

5 842 682 vektora u HTML5 kartografiji 
Predavanje objašnjava zašto Google Maps nije dovoljno dobar za enterprise te zašto se GIS Cloud upustio u izradu vlastite kartografske tehnologije, jedne od najbržih na svijetu. Kako radi map engine? Zašto su vektorski tileovi bolji od rasterskih? Kako renderirati milijune vektora u realnom vremenu? Na sva postavljena pitanja odgovor će ponuditi Dino Ravnić, suosnivač i direktor GIS Clouda te ujedno i autor tvrtkine map engine tehnologije. 

Od studenta FER-a do voditelja tima
Predavanje će vam otkriti kako je Luka Drezga u tri godine prošao put od svježe diplomiranog FER-ovca do Design Team Leada u Ars Futuri. Također, predstavit će projekte kao što su eSports platforme za Activision Blizzard, preko kojih tvrtka radi prdata-heavy CRM-ove za Harvard i IoT projekte za američku industriju zdravlja. 

Pametni auti dobivaju ažuriranja na programske sustave
Trenutačne automobilske mreže sastoje se od ECU-a kojim komuniciraju preko više vrsta mreža. Danas je komunikacija proširena i na udaljene usluge izvan vozila, što postavlja pitanje za maksimalno korištenje resursa na sustavu. Juan Pablo Granados, CMO CETITEC-a sa šest godina iskustva u automatiziranim tehnologijama, pokazat će vam gdje se kreće industrija u kojoj radi i koji su aktivni trendovi.

Duboko učenje u analizi dokumenata
Velimir Mihelčić, FER-ov alumni, a sada inženjer strojnog učenja u doXray-u, gdje se specijalizirao u prepoznavanju prirodnog jezika, pokazat će vam kemiju između teksta i umjetne inteligencije te kako se koristi za prepoznavanje usmenog i pismenog govora.

Platforma React mijenja način kodiranja
Uvođenjem Reacta, Facebook je morao reorganizirati timove, promijeniti način kodiranja i programiranja mobilnih aplikacija i time je skupio vrijedno iskustvo. Njihov putu prema promijeni predstavit će vam Luka Šterbić, programer u Facebooku koji im se 2016. priključio u Londonu nakon dobivanja diplome u Zagrebu i vrijednog iskustva u Singaporu i Washingtonu.

Iot umrežavanja
Do 2020. godine u svijetu će biti prisutno više od 50 milijardi povezanih uređaja. Kako se Infobip pripremio na povezivanje koristeći svoju platformu pokazat će vam Tomislav Smiljanić.
 
Energetika 4.0
Digitalizacija direktno utječe i na energetski sektor koji prati 4D trendove (digitalizacija, decentralizacija, dekarbonizacija, demokratizacija). To sve dovodi do promjena u poslovnom modelu energetskih tvrtki gdje se energija nudi kao usluga. Kako se HEP-ESCO nosi s tim promjenama otkrit će vam Ivica Drožđan koji se danas bavi prodajom usluga energetske učinkovitosti.

Strojno učenje u mljekarskoj industriji - studentska priča
Kroz priču o razvoju MDD platforme, Deegloo će vam pokazati kako je tekao razvoj tvrtke, njihove dugoročne vizije i kako surađuju sa studentima. Pridružite se Ivanu Loziću, suosnivaču poduzeća i poslušajte na kojim projektima i tehnologijama rade te kako možete napisati diplomski, steći iskustvo i istodobno biti plaćeni! 

Kako osvojiti svjetsko tržište
Od ideje do proizvoda koji je osvojio svjetsko tržište i privukao velikog investitora. Kako su timski rad i SCRUM metodologija doprinjeli procesu i uspjehu? Otkriva Dino Kačavenda, Software Developer u SysKit timu, diplomirani FER-ovac koji je svoju karijeru započeo kao student na praksi, a danas je i sam voditelj poznate ljetne prakse. 

Embedded software izazovi u auto industriji
Kako napisati softver kojim se pomoću četiri neovisna električna motora postiže 100 km/h za 1,85s? Kako X elektroničkih kontrolnih jedinica osigurava vrhunske performanse i sigurnost? Odgovore na ova i mnoga druga pitanja saznajte na ovogodišnjem predavanju Rimac Automobila kojeg drži David Romić, voditelj tima zaduženog za razvoj kontrolnog softvera za baterijske pakete.

Rješavanje NP-teških problema u praksi
OptimoRoute koriste stotine tvrtki za rješavanje problema usmjeravanja vozila (VRP), odnosno poopćenja problema trgovačkog putnika (TSP). Saznajte zašto je za razliku od akademskih rješenja - kvalitetna rješenja ponekad potrebno dobiti i u sekundama, a najjeftinije rješenje često i nije poželjno. Frane Šarić, tehnički direktor (CTO) poduzeća, na FER-u je proveo 11 godina, a danas se u potpunosti posvetio OptimoRouteu gdje rješava sve startup probleme, od fundamentalnih algoritama u C++-u do frontenda u Reactu.

Tvornica bez MES-a je kao burek bez mesa
Koji je najbolji recept za softversko upravljanje tvorničkom proizvodnjom? Na predavanju Marka Satraka, IT stručnjaka iz 8 Sigma s više od 15 godina rada na međunarodnim projektima, pokazat će vam kako su Industry 4.0 i Internet of Things stigli u najzahtjevnije proizvodne pogone i modernizirali proizvodnju kojom je moguće upravljati iz ureda, uz dobar burek s mesom. 

Kako od algoritma dolazimo do proizvoda?
Predavanje Gordana Krekovića, člana management tima poduzeća Visage Technologies nudi jedinstveni uvid u sve što se događa da bi od algoritama temeljenih na najnovijim istraživanjima i tehnologijama nastao uspješan proizvod koji koristi preko 200 klijenata diljem svijeta.

Izazovi i prilike u prodaji hrvatskih robota Nijemcima
Autonomni mobilni roboti redefinirat će ljudsku produktivnost, a Hrvatska može ponuditi najnaprednije mobilne robote temeljene na vizualnoj percepciji. Ako će se automatizirani ekonomski sustav budućnosti temeljiti na bliskoj suradnji čovjeka i robota, uskočite u vlak zvan robotika i posjetite predavanje CEO-a Gideon Brothersa Matije Kopića. Matija je utemeljitelj te bivši vlasnik IT startupa Farmeron.

Tko još radi na daljinu?
Veljko Dragšić, suosnivač Pomičnog zareza, pokrit će aspekte rada na daljinu i fokusirati se na pronalazak odgovarajuće pozicije, efektivne komunikacije i gradnje povjerenja bez kulturnih predrasuda eliminirajući operativne probleme uz zadržavanje dobre plaće na bilo kojem kutu svijeta. 

Tko može napraviti igru u vikendu?
U Nanobitu jednom godišnje organiziraju Game Jam - hackathon za igre u kojem se timovi zaposlenika natječu tko će prije napraviti zabavniju igru u samo dva dana! Ako vas zanima kako igricu može napraviti jedan igrač i to samo za vrijeme trajanja jednog vikenda, posjetite predavanje Domagoja Šalkovića, dvostrukog pobjednika ovog hackatona i otkrijte njegovu tajnu uspješnosti!

Podijelite s nama na koje predavanje dolazite koristeći službeni hashtag #jobfair19 na svojim društvenih mrežama!

Za više informacija pratite našu internetsku stranicu, Facebook stranicu i Instagram profil.

Sajam poslova Job Fair održat će se 15. i 16. svibnja na zagrebačkom Fakultetu elektrotehnike i računarstva. Studentski sajam poslova Job Fair organiziraju FER, Centar karijera FER-a, Savez studenata FER-a (SS FER) i Klub studenata elektrotehnike (KSET).