Tik-tak! Kako se predstaviti u tri minute?

  • 1. Svibanj 2019. 12:00

Elevator pitch je kratki opis ideje, proizvoda ili poduzeća koji bi trebao biti razumljiv unutar kratkog vremena. U kontekstu Job Faira, cilj elevator pitcha bio bi da sebe predstavite kao idealnog kandidata nekom od predstavnika 115 poduzeća koja dolaze na najveći sajam poslova. Istraživanja su pokazala da pažnja čovjeka u prosjeku traje do osam sekundi. Naša sposobnost zadržavanja koncentracije je u stalnom padu, što znači da ćete se za pažnju vašeg budućeg poslodavca trebati boriti sa zanimljivim informacijama. Zato vam donosimo tri koraka za lakše predstavljanje.

1. Predstavite sebe i svoju osobnost
Svaki je pitch pametno započeti imenom, prezimenom i obrazovanjem. Jednostavnost je ključ. Svoju osobnost istaknite uz prijašnja radna ili volonterska iskustva kojima možete istaknuti svoju glavnu osobinu koja vas najtočnije opisuje, a ujedno se poklapa s profilom radnika kojeg poduzeće traži. Zato se potrudite i prvi istražite željeno poduzeće.

2. Objasnite cilj 
Pokažite predstavnicima poduzeća da ste ih istražili. Postavite im nekoliko pitanja i povežite svoje interese i ciljeve s njihovim radom. Kompatibilnost ciljeva je bitan faktor u traženju posla  te u procesu samog zapošljavanja. Ako se vidite kao radnik u tom poduzeću ili imate ideju kako biste mogli doprinijeti njihovom radu, svakako to istaknite. Time poslodavcu dajete do znanja kako ste zainteresirani i puni volje.

3. Šećer na kraju
Po završetku predstavljanja, uljudno je zahvaliti se na pruženoj pažnji i ugodnom razgovoru. Uz to, korisno je razmijeniti podatke. Vi poslodavcu predajete izbrušeni životopis, a on vama posjetnicu. Smiješkom i odmjerenim rukovanjem se pozdravite, ovisno o razini ozbiljnosti kojom se želite predstaviti.

Čuli ste za još jedan odličan savjet koji nismo spomenuli? Podijelite ga s nama koristeći službeni #jobfair19 na svojim društvenim mrežama. Znate kako kažu: The more the merrier.

Sajam poslova Job Fair spaja vrhunske hrvatske studente i najbolja tehnološka poduzeća u regiji i inozemstvu, a održat će se 15. i 16. svibnja na zagrebačkom Fakultetu elektrotehnike i računarstva

Za više informacija pratite našu internetsku stranicu, Facebook stranicu i Instagram profil.