Zašto poslodavci cijene kad se u životopis doda GitHub ili LinkedIn?

  • 3. Svibanj 2019. 12:00

Na ovogodišnjem sajmu poslova Job Fair studenti će se osim uživo za posao “boriti” i - digitalno. Sve počinje slanjem izbrušenog životopisa, a završava razgovorom na sajmu poslova. Ponuda poslova i praksi usredotočena je na studente FER-a i srodnih STEM usmjerenih fakulteta, ali ove će godine i studenti društveno-humanističkih usmjerenja moći pohraniti životopis u bazu Job Faira i predstaviti se poduzećima. Pohranjivanjem radnog iskustva svaka će osoba putem e-pošte dobiti jedinstveni QR kod - posjetnicu za predstavljanje poduzećima, dok će poslodavci nakon sajma jednostavnije pronaći osobe čiji su QR kod skenirali. No bez obzira koji fakultet studirate, neke digitalne platforme u svojim životopisima morate istaknuti. 

“GitHub pokazuje volju za dijeljenjem znanja”
Programari ne mogu jednostavno pokazati svoj portfelj, kao što je to slučaj s dizajnerima, piscima ili prevoditeljima. Što se događa kad programeri žele budućem poslodavcu pokazati svoj portfelj radova? Mogu ga pokazati putem platforme GitHub. Hrvoje Abraham, Skill team leader iz poduzeća AVL-AST istaknuo je kako GitHub account s par urednih projekata vrijedi krug razgovora za posao. Demonstrira najpoželjnije aspekte: volju za programiranjem i dijeljenjem znanja, svijest o zajednici i poznavanje alata za rad u timu.

LinkedIn traži posao za vas!
LinkedIn je najpoznatija i najveća poslovna mreža koju koriste i domaći poslodavci. Prednosti LinkedIna su mnoge. Možete se povezati s drugim LinkedIn korisnicima, kolegama, pa i stručnjacima te širiti svoje znanje čitanjem stručnih članaka koji dolaze na pladnju ili informacijama iz industrije. Kako biste bili sigurni da ste dobro pozicionirani u Google tražilici, provjerite imate li relevantne ključne riječi u biografiji i u samom opisu LinkedIn profila, koristite li opisne riječi u naslovu i nazivu tvrtke, jeste li ispunili sva polja u svom profilu i opisu tvrtke te jeste li u svom profilu, opisu i objavama dodali poveznice na svoju internetsku stranicu ili blog. Tako će vas poslodavci koji aktivno traže nove zaposlenike, brže i jednostavnije pronaći, čak i ako aktivno ne tražite posao!

Napunite osobni pretinac oglasima
Upoznajte se sa Starter Sustavom - projektom eSTUDENT udruge. Cilj sustava je povezivanje proaktivnih studenata s programima zapošljavanja najboljih poduzeća koja posluju u Hrvatskoj. Tijekom prijave odaberete svoje područje interesa. Kada poduzeće pošalje ponudu za određeni posao ili praksu, sustav će vam ju dostaviti na adresu e-pošte ako odgovara vašim odabranim interesima. Ako ste zainteresirani i ispunjavate uvjete koje je poduzeće navelo u oglasu - možete se prijaviti na natječaj. Prijava u sustav je besplatna kao i njegova usluga, a možete ju koristiti sve dok imate studentska prava!

Sada kada ste opremljeni digitalnim oružjem, podijelite s nama svoje poslovne profile koristeći službeni #jobfair19 na svojim društvenim mrežama kako bi vas ovogodišnji poslodavci prije i poslije sajma mogli brže i jednostavnije pronaći!

Sajam poslova Job Fair spaja vrhunske hrvatske studente i najbolja tehnološka poduzeća u regiji i inozemstvu, a održat će se 15. i 16. svibnja na zagrebačkom Fakultetu elektrotehnike i računarstva

Za više informacija pratite našu Internetsku stranicu, Facebook stranicu i Instagram profil.