Više o tvrtkama

GIS Cloud

NameGIS Cloud
IndustryGeospatial and GIS
AddressJurišićeva 9, Zagreb
DescriptionGIS Cloud je tim od 20 ljudi čiji sustav koristi više od 100.000 korisnika diljem svijeta. Na vlastitoj platformi razvili smo niz aplikacija koje pogoni najbrža vektorska map-engine tehnologija dostupna danas. GIS Cloud je globalni pionir u svom području, kao start-up s korijenima upravo na FER-u.
Homepagehttps://www.giscloud.com/

Štand

Lokacija štandaB07

Prezentacija

NazivHTML5 Kartografija - Kako Smo Ugurali 5 842 682 Vektora u Web Browser
Vrijeme održavanjaWednesday, 15.05. at 14:00
Opis prezentacijePredavanje objašnjava zašto Google Maps nije dovoljno dobar za enterprise te zašto se GIS Cloud upustio u izradu vlastite kartografske tehnologije, jedne od najbržih na svijetu. Kako radi map engine? Zašto su vektorski tileovi bolji od rasterskih? Kako renderirati milijune vektora u realnom vremenu?
Predavač5f93dfde93ba766b00f0aaee5ac37926
O predavačuDino Ravnić je su-osnivač i direktor GIS Clouda te ujedno i autor tvrtkine map engine tehnologije. Strastven oko novih tehnologija i upuštanja u nepoznato, bavi se izradom softvera od srednjoškolskih dana, a za vrijeme studija na FER-u s kolegom pokreće projekt karte.hr. Nakon diplome projekt prerasta u tvrtku te par godina kasnije u GIS Cloud, start-up koji djeluje globalno i pomiče granice korištenja “lokacije” u modernim poslovnim aplikacijama.