Više o tvrtkama

OptimoRoute

NameOptimoRoute
IndustryGeospatial and GIS
AddressTrg kralja Tomislava 8
DescriptionOptimoRoute je cloud sustav za optimizaciju ruta i organizaciju rasporeda mobilne radne snage kojeg koriste stotine tvrtki diljem svijeta. Naš hrvatsko-američki startup financiran od prestižnih fondova iz Silicijske Doline napada neke od najtežih i najstarijih problema iz računalne znanosti.
Homepagewww.optimoroute.com

Prezentacija

NazivRješavanje NP-teških problema u praksi
Vrijeme održavanjaThursday, 16.05. at 11:00
Opis prezentacijeOptimoRoute koriste stotine tvrtki za rješavanje problema usmjeravanja vozila (VRP), tj. poopćenja problema trgovačkog putnika (TSP). Saznajte zašto je za razliku od akademskih rješenja kvalitetna rješenja ponekad potrebno dobiti i u sekundama, a najjeftinije rješenje često i nije poželjno.
PredavačB79a1295e3b5cb92eb7c105b5241af2e
O predavačuFrane Šarić je tehnički direktor (CTO) tvrtke OptimoRoute. U Silicijsku dolinu prvi put odlazi 2006., u tim za strojno prevođenje u Googleu. Na FER-u je proveo 11 godina, od toga 6 u TakeLabu pri ZEMRISu, gdje se bavio problemima analize i obrade teksta. Najmanje 150 milijuna ljudi koristilo je njegove algoritme dohvata podataka koje je razvijao kao konzultant za tvrtku Yelp. Od 2015. u potpunosti se posvećuje OptimoRouteu gdje rješava sve startup probleme, od fundamentalnih algoritama u C++-u do frontenda u Reactu. Osvojio 3 srebra na informatičkim olimpijadama (IOI).