Više o tvrtkama

HOPS

NameHOPS
IndustryEnergy
AddressKupska 4, Zagreb
DescriptionHOPS d.o.o. je jedini operator elektroenergetskog prijenosnog sustava u RH i vlasnik cjelokupne hrvatske prijenosne mreže (naponskih razina 400kV, 220kV i 110kV), te posjeduje dozvolu za obavljanje energetske djelatnosti prijenosa električne energije kao regulirane javne usluge.
Homepagewww.hops.hr

Talk

NazivCentri vođenja elektroenergetskog sustava budućnosti
Vrijeme održavanjaMonday, 19.10. at 16:30
Opis talkaCentar vođenja EES-a je središnji živčani sustav elektroenergetskog sustava. U njemu se reguliraju i koordiniraju uvjeti rada EES-a i pruža obrana u kritičnim situacijama. Evolucija centra vođenja EES-a započinje od 50ih godina prošlog stoljeća korištenjem analognih tehnologija do današnjeg dana s modernim informacijskim sustavima u eri digitalizacije. Predavanje će dati uvid u trendove razvoja centara vođenja elektroenergetskog sustava i tehnološke iskorake te kako se nosimo s izazovima današnjice u vođenju EES-a primjenom modernih tehnologija. U predavanju će se dati uvid kako se prednosti novih tehnologija primjenjuju u vođenju prijenosnog sustava u Hrvatskom operatoru prijenosnog sustava te čine sinergiju energetike, informatike i automatizacije: Integracija SCADA sustava za nadzor i upravljanje u stvarnom vremenu, napredni energetski matematički proračuni, modeli podataka, obrada i skladištenje podataka, vizualizacija, primjena neuronskih mreža za pomoć vođenju EES-a, virtualizacijske okoline i razvoj aplikacija.
Predavač5eb9e48421000f940ae84366b2a6bd9e
O predavačuRenata Rubeša zaposlena je u Sektoru za poslovni integraciju, na mjestu rukovoditeljice Službe za podršku vođenju EES-a. Bavi se poslovima održavanja i integracije SCADA sustava te sustava za podršku vođenju EES-a u stvarnom vremenu. Doktorirala je na Fakultetu Elektrotehnike i računarstva na Zavodu za visoki napon i energetiku 2015. godine.