17. Job Fair podigao je sve standarde!

Završio je 17. po redu Job Fair. Po čemu je ovaj drugačiji od ostalih, otkrivamo kroz svima zanimljive brojke.

U srijedu i četvrtak, 8. i 9. svibnja, održali smo 17. Job Fair. Po treći put zaredom, promijenili smo lokaciju! Mozaik Event Centar je na dva dana pretvoren u mjesto za upoznavanje 110 poduzeća iz 15 različitih industrija i 3 tisuća posjetitelja

Voda + Zemlja = ?

Tijekom dva dana sajma u dvorani Voda čekalo te 102 štanda da ih posjetiš, a veliki dio njih imao je i svoje dodatne aktivnosti sa zanimljivim nagradama, od kola sreće, slaganja posebnih Rubikovih kocki do rješanjava kvizova. U dvorani Zemlja, na pozornici su predstavnici poduzeća razgovarali o svojim iskustvima tijekom 12 talkova u nove tri kategorije: Career Mentorship, Human Augmentation i Sustainable Technology. Osim toga, oba dana su se održale i panel rasprave. Prvi dan na temu “Upravljanje krizom” u kojoj su predstavnici iz poduzeća Atlantic Grupa, Infobip i Syskit otkrili kako je najbolje upravljati kriznim situacijama te kako adaptacija i inovativno razmišljanje mogu pomoći u strateškom pozicioniranju i iskorištavanju svih prednosti krize. Drugi dan je tema bila "Transformacija poslovnih modela" u kojoj su sudjelovali predstavnici iz poduzeća Codebooq, Prehnit i TIS, a raspravljali su o tome kako najbolje iskoristiti tehnologije koje oblikuju budućnost svakog poslovnog modela te zatim te mogućnosti iskoristiti za optimizaciju poslovanja, ali i postići konkurentnost na tržištu. Posebno se na kraju drugog dana održala brzopotezna debata na temu "Kako će umjetna inteligencija utjecati na tržište rada?" u kojoj su sudjelovali profesori s FER-a koji su demistificirali stajalište struke dok su studenti s jedne strane zastupali stranu afirmacije, a s druei negaciju po pitanju teze "Umjetna inteligencija negativno će utjecati na tržište rada". Konačno glasanje publike presudilo je sa 87% u stranu negacije.

U Vatri je - gorilo!

Paraleleno uz program u dvoranama Voda i Zemlja, u dvorani Vatra se održalo čak 5 radionica koje je ukupno posjetilo preko 100 studenata. Tako su se sudionici mogli dotaknuti praktičnih zadataka i zajedničkim snagama riješiti jedan problem, ali i čuti razna iskustva ljudi iz industrije te s kakvim izazovima se oni svakodnenvo susreću i kako za njih pronalaze rješenja.

Opuštajuća večer u KSET-u

Svima draga Igra života doživjela je transformaciju na ovogodišnjoj Loosen up zabavi u Klubu studenata elektrotehnike. Popodnevno i večernje druženje odvilo se uz natjecanje u raznim igrama koje su zahtjevale poznavanje općeg znanja, glazbe i mišljenja javnosti. Studenti su mogli tako u ležernijem okruženju upoznati kolege iz njima dragih poduzeća koja su upoznali na sajmu, a koji su ih častili sa čak 11 vrsta besplatnih koktela.

A u brojkama…

Iz kategorije razno, donosimo zanimljive brojke! Sajam je kontinuirano prenoslo 15 različitih medijskih kuća, a podržalo ga je 10 partnerskih prijatelja u procesu realizacije. Kako bi se sajam realizirao, u sklopu polugodišnje pripreme, organizatori su razmjenili preko 13 tisuća Mattermost poruka i preko 3 tisuće mailova. Tijekom sajma, predstavnici poduzeća s posjetiteljima su proveli 20 sati umrežavajući se.

Kako se pripremiti za iduću godinu?

Registrirati se možeš putem internetske stranice Job Faira tijekom cijele godine. Kad napraviš svoj račun, dobivaš svoj jedinstveni QR kod s kojim ćeš moći ući na sajam bilo koje godine, a koji se nalazi na tvojoj stranici profila. 

Za više informacija čitaj novosti na našoj internetskoj stranici.  Prati nas na našoj LinkedIn, Facebook i Instagram stranici. Također, pretplati se na naš YouTube kanal gdje možeš pratiti Job Fair uživo, ali i vidjeti kako nam je bilo prošle godine. Job Fair organiziraju FER, Savez studenata FER-a (SS FER) i Klub studenata elektrotehnike (KSET).

Zadnje objave