Dojmovi sa 16. Job Faira

Završio je 16. po redu Job Fair. Što se krije iza uspješnog sajma otkrivamo kroz svima zanimljive brojke.

U srijedu i četvrtak, 17. i 18. svibnja, održali smo 16. Job Fair. Paviljon 11D na Zagrebačkom Velesajmu je na dva dana pretvoren u mjesto za upoznavanje 152 poduzeća iz 14 različitih industrija i preko 3 tisuće posjetitelja

Dvokatni paviljon pun sadržaja

Tijekom dva dana sajma čekalo te 144 štanda da ih posjetiš, a veliki dio njih imao je i svoje dodatne aktivnosti sa zanimljivim nagradama. Na galeriji su na pozornicipredstavnici poduzeća razgovarali o svojim iskustvima tijekom 23 talka u nove tri kategorije: Career Kickoff, I Just Got Tech'd i Freaky Tech. Osim toga, prvi dan se održala i panel rasprava na temu “Karijera nakon diplome” u kojoj su predstavnici iz gospodarske i akademske zajednice otkrili kako je najbolje započeti karijeru, na što se trebaš fokusirati tijekom studiranja, kako se dodatno pripremiti za tržište rada i osigurati konkuretnost unutar područja svoje struke. Drugi dan je održan Hot talk u kojem je sudjelovao Hrvoje Ćosić, CEO Aircasha. Odgovarajući na pitanja iz formalne i neformalne sfere života, pritom probavajući ljute umake, nakon mnogo suza i smijeha, odnio je ponosno svoju titulu novog Job Fair Hot Talkera nakon čak osam razina ljutih umaka.

Nakon FER-a na Velesajam

Na Fakultetu elektrotehnike i računarstva se održalo čak 16 radionica koje je ukupno posjetilo preko 200 studenata. Tako su se sudionici mogli dotaknuti praktičnih zadataka i zajedničkim snagama riješiti jedan problem, ali i čuti razna iskustva ljudi iz industrije te s kakvim izazovima se oni svakodnenvo susreću i kako za njih pronalaze rješenja.

Nezaobilazna proslava u KSET-u

Na kraju prvog dana, zadnja postaja voznog reda je završavala na Loosen up zabavi u Klubu studenata elektrotehnike. Popodnevno i večernje druženje odvilo se uz natjecanje u raznim igrama koje su zahtjevale poznavanje glazbe, ali i fizičku spremu. Studenti su mogli tako u ležernijem okruženju upoznati kolege iz njima zanimljivog poduzeća koji su ih častili sa čak 18 vrsta besplatnih koktela.

Zanimljive statistike

Iz kategorije razno, donosimo zanimljive brojke! Sajam je prenijelo 17 različitih medijskih kuća, a podržalo ga je 10 partnerskih prijatelja u procesu realizacije. Kako bi se sajam realizirao, u sklopu polugodišnje pripreme, organizatori su razmjenili preko 18 tisuća Slack poruka i preko 4 tisuće mailova. Tijekom sajma, predstavnici poduzeća s posjetiteljima su proveli 20 sati umrežavajući se sa trenutnim i budućim kolegama.

Kako se pripremiti za iduću godinu?

Registrirati se možeš putem internetske stranice Job Faira tijekom cijele godine. Kad napraviš svoj račun, dobivaš svoj jedinstveni QR kod s kojim ćeš moći ući na sajam bilo koje godine, a koji se nalazi na tvojoj stranici profila. 

Za više informacija čitaj novosti na našoj internetskoj stranici.  Prati nas na našoj LinkedIn, Facebook i Instagram stranici. Također, pretplati se na naš YouTube kanal gdje možeš pratiti Job Fair uživo, ali i vidjeti kako nam je bilo prošle godine. Job Fair organiziraju FER, Savez studenata FER-a (SS FER) i Klub studenata elektrotehnike (KSET).

Zadnje objave