Kako je Job Fair proslavio svoj 15. rođendan?

Iza nas je 15. po redu Job Fair. Najveći sajam poslova u Hrvatskoj ponovno je oborio svoje rekorde.

U srijedu i četvrtak, 11. i 12. svibnja, održali smo 15. Job Fair. Sportsku dvoranu Martinovka na ta dva dana pretvorili smo u mjesto za upoznavanje 134 poduzeća iz 15 različitih industrija i preko 5 tisuća studenata STEM usmjerenja.

Martinovka puna iznenađenja

Tijekom dva dana sajma čekalo je 129 štandovada ih posjetiš, a veliki dio njih imao je i svoje dodatne aktivnosti sa zanimljivim nagradama. Na pozornici su u isto vrijeme predstavnici poduzeća razgovarali su o svojim iskustvima tijekom 24 talka u nove tri kategorije: Career Switch, What the Tech?! i Recycled Technology. Osim toga, prvi dan se održala i panel rasprava na temu “Kako umjetna inteligencija utječe na naše društvo?” u kojoj su predstavnici iz gospodarske i akademske zajednice otkrili kako je umjetna inteligencija nastala, kako je oni primjenjuju u industrijama u kojima rade, koji su njeni benefit i koja su predviđanja za njen budući razvoj. Drugi dan je umjesto panel rasprave održan Hot talk u kojem je sudjelovao Luka Drezga, COO iz Ars Future. Odgovarajući na pitanja iz službene i neslužbene sfere života, pritom probavajući jednako ljute umake, svoju pobjedu odnio je ponosno osvajanjem najvećeg broja bodova do sada.

Nezaobilazan je bio i FER

Na Fakultetu elektrotehnike i računarstva se održalo čak 16 radionica koje je ukupno posjetilo preko 300 studenata. Tako su se sudionici mogli dotaknuti praktičnih zadataka i zajedničkim snagama riješiti jedan problem, ali i čuti razna iskustva ljudi iz industrije te kako su ih upravo oni riješili.

U KSET-u tradiocionalna zabava

Na kraju prvog dana put je vodio na Loosen up partij u Klubu studenata elektrotehnike. Večernje druženje odvilo se uz natjecanje u raznim igrama koje su zahtjevale poznavanja stranih jezika, filmova i glazbe, ali i fizičke spreme. Studenti su mogli tako u ležernijem okruženju upoznati kolege iz njima zanimljivog poduzeća koji su ih častili sa čak 14 vrsta besplatnih koktela i 9 vrsta točenih piva.

Znaimljive statistike

Događaj je prenijelo 20 različitih medijskih kuća, a podržalo 4 prijatelja sajma. Tijekom pripreme sajma se razmjenilo preko 20 tisuća Slack poruka. Na sajmu je okinuto 10 366 fotografija.

Prijave bez kraja!

Od sada se možeš registrirati na službenoj stranici tijekom cijele godine i pripremiti svoj životopis za idući Job Fair!

Za više informacija čitaj naš blog na internetskoj stranici, lajkaj nas na našoj Facebook stranici te nas na Instagramu i LinkedInu. Također, pretplati se na naš YouTube kanal gdje možeš vidjeti kako nam je bilo ove i prošlih godina! JobFair organiziraju FER, Centar karijera FER-a,Savez studenata FER-a (SS FER) i Klub studenata elektrotehnike (KSET).

Zadnje objave